Hälsopolicy

Hos oss på Vättervy träningscenter ska träning var något man mår bra av och har kul när man genomför. Vi tycker att det är viktigt att vi uppmärksammar ätstörningar, utan att utsätta personen som lider av sjukdomen för obehag. Det är svårt att hitta rätt och avväga dessa situationer, men vi har åtgärder för att göra det på ett korrekt och ansvarsfullt sätt.

Åtgärder:

Åtgärd 1:
Vi uppmärksammar våra medlemmar och gör allt för att kunna möte alla på ett personligt plan. Vi håller koll på incheckningsstatistiken vid misstanke för att kolla om personen i fråga tränar ohälsosamt mycket.
Får vi alarmerande signaler här tar vi en kontakt samt erbjuder stöd.

Åtgärd 2:
Vi erbjuder hjälp med upplägg av träning för att kunna kontrollera träningsmängden.
Vi erbjuder också kostrådgivning. I fall då vi märker att dessa råd inte tas tillvara på och träningen börjar bli farligt ohälsosam, stänger vi av den berörda medlemmen.

Åtgärd 3:
Vi har kontaktuppgifter till organisationer och mottagningar som erbjuder professionell hjälp och stöd. Dessa tar vi även kontakt med om åtgärd 1 och 2 inte räcker till. Vi vill att alla ska må bra och ha kul hos oss, därför tar vi ett stort ansvar när det gäller denna typ av problematik.